Neodvisni politični dnevnik

Ikona

Neodvisno političen

Obama in Pahor sta radikalna centrista

Borut Pahor se močno zgleduje po Baracku Obami, ki za zdaj še kar prepričljivo stopa po poti radikalnega centrizma:

Today, Barack Obama will unveil his national security team – featuring Secretary of State Hillary Clinton, Secretary of Defense Bob Gates, and National Security Advisor Jim Jones.

This is something of a centrist dream team, the latest sign of a confident, pragmatic president-elect who is fulfilling promises to appoint a ‘Team of Rivals” while defying opposition campaign attempts to paint him as naïvely liberal.

Widely respected as a former NATO commander under President Bush, General Jones was also a supporter of John McCain. By bringing him into the West Wing to be the most senior advisor on national security issues to the president, Obama is showing that this is not a Potemkin Village attempt at creating the appearance of bipartisan cooperation.

Filed under: Politične organizacije, Pravila in vrednote

One Response

  1. ervinator pravi:

    Boštjan M. Zupančič o Obami, Pahorju in „božji kazni” (vir: Dejan Steinbuch):

    Poglejte, s kom se je obkrožil in videli boste, komu služi. V tem je Obama podoben Pahorju. Njegov edini program je bil, da ostane v luči žarometov. Kar je veljalo tudi za Drnovška. To je bil njegov edini talent. To ni leadership, je pa odlična fasada za tiste, ki so za njim. In ker je demokracija postala poligon za manipulacijo z javnim mnenjem, so Obami težko našli tekmeca, ki bi mu bil kos v tem narcisističnem projektu. Narcis in sociopat deluje tako, da odreagira na tisto, za kar instinktivno, prededipalno ve, da se ljudje odzivajo. O tem pišem v knjigi Tembatsu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: