Neodvisni politični dnevnik

Ikona

Neodvisno političen

Karl Erjavec bo imel pomoč kolegov

Karl Erjavec je na zaslišanju v delovnem telesu takole odgovoril na vprašanje Francija Keka o plinskih terminalih:

Glede plinskih terminalov. Moram reči, da kaj poglobljeno nisem te stvari študiral. Bi tudi bilo preambiciozno. Pričakoval sem to vprašanje na Odboru za okolje in prostor, vendar mislim, da je tukaj več akterjev, da ni samo Ministrstvo za okolje, da so tukaj še zunanje zadeve, ker gre za neko meddržavno zadevo. Na vsak način je treba ugotoviti kakšni so ti vplivi na okolje. Bojim pa se, da so stvari že precej daleč zapeljane, pa jih, kolikor sem jaz bil informiran. Tako, da je vprašanje kaj se bo s tem zgodilo. Gotovo pa ni minister za okolje tisti, ki bo lahko rekel, plinskih terminalov pa tam ne bo, in da bo to preprečil. Mislim, da kljub pristojnostmi, ki jih ima minister za okolje, tako močnih pristojnosti pa mislim, da nima, zlasti zato, ker gre za meddržavno zadevo. Mislim tukaj, da je pomembno, da nadaljujemo ta dialog, tudi z italijansko stranjo preko ministrstva za zunanje zadeve, in da se poiščejo najboljše možne rešitve. Ali plinski terminali bodo ali ne bodo, nato pa vam ne znam odgovoriti in tudi če bi vam rekel, da jih ne bodo, mislim da vam ne bi govoril resnico. Zato ne bi želel se na tak način opredeljevati. Moram pa vam povedati, da se bom pa trudil, da bi dosegli tisto rešitev, ki je optimalna, tako za Slovenijo kot za prebivalce tistega področja.

Franci Kek (Zares) z odgovorom ni bil zadovoljen, zato se je prvič zgodilo, da je kateri član koalicijskih strank na zaslišanjih ministrskih kandidatov glasoval proti. Od Erjavca je pričakoval bolj odločno stališče, da se bo terminalom uprl. Keka je šele po zaslišanju pomirila Majda Potrata (SD), saj da je nasprotovanje gradnji terminalov v Tržaškem zalivu itak zapisano v koalicijskem sporazumu.

Karlu Erjavcu na ministrstvu za okolje in prostor ne bo težko. Kadar česa ne bo vedel, mu bodo kolegi in kolegice iz SD prijazno pojasnili, kaj piše v skupnem sporazumu. 😕

Filed under: Institucije, Mnenjski voditelji

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: