Neodvisni politični dnevnik

Ikona

Neodvisno političen

Kje je trg dela za sposoben, a politično nastavljen kader?

V Trenjih je tekla debata o tem, kako so sedanja in prejšnji vladi kadrovale tik ob koncu svojih mandatov, torej po volitvah in ko so še imele polna pooblastila. Videli smo, da je prav vsaka vladna ekipa takoj po volitvah, ko se je že poslavljala z oblasti, kadrovsko poskrbela za zveste sodelavce, zaščitila njihovo „eksistenco”.

Danijel Starman iz N.Si je takole utemeljil politične nastavitve kabinetnega osebja v nove zaposlitve za nedoločen čas:

Absolutno tega kriterija ne sprejemam, da grejo na trg. Kdo gre na trg? Kje pa je trg za nekoga, ki je delal pri približevanju Evropski uniji, ki je delal v teh komisijah, v teh projektih, v zakonodajnih postopkih? Kje je trg za takega človeka!? Ki je specialist, ki je magister in tako naprej – kje je trg za te ljudi!? Zato bi mogla sedanja ekipa z vsakim od teh predhodno dogovoriti, ali so pripravljeni sodelovati še z novo opcijo! Nihče ni pokazal roke sodelovanja.

Če so tudi prejšnje vlade ravnale po podobni logiki, so razmere v slovenski državni upravi res katastrofalne. Vprašamo se lahko, kakšno državno upravo sploh imamo, če pri najzahtevnejših postopkih sodelujejo ljudje, ki na trgu dela ne zmorejo najti dobro plačane zaposlitve.

Filed under: Pravila in vrednote, Volitve in referendumi

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: