Neodvisni politični dnevnik

Ikona

Neodvisno političen

Predsednik navdušil svoje kritike

Predsednik države Danilo Türk zaradi svoje povezovalne drže še letos spomladi ni imel podpore pri skrajnežih v „Liberalni akademiji”. Po včerajšnjem intervjuju, ki ga je z njim na TV Slovenija opravil Jože Možina, pa si lahko predsednik Türk v trojčku Z-L-SD naklonjenih medijih in spletnih dnevnikih obeta pozitivnejši odnos, ponekod celo ovacije. Propagandiste proti Janševi vladi je navdušil z množico „nezgrešljivo jasnih sporočil o vladavini prava in spoštovanju postopkov, o svobodi izražanja, modri politiki in o ločenosti različnih vej oblasti”.

Tule je posnetek celotnega intervjuja. Meni se je zdel strašno dolgočasen.

Filed under: Blogi, Mediji, Mnenjski voditelji, Politične organizacije

One Response

  1. ervinator pravi:

    Najzanimivejši je bil odgovor na vprašanje, kako bi v aferi Patria, ko so neposredne medijske obtožbe kulminirale v predvolilnem obdobju, na mestu Janeza Janše kot zrel politik ravnal Danilo Türk:

    No, jaz bi rekel, da je osnovna stvar, na katero je treba paziti, hladnokrvnost in zanašanje na naslednje: nihče ne more veljati za krivega, dokler mu ni krivda dokazana. Vsakdo mora veljati za popolnoma nedolžnega in popolnoma brezmadežnega, dokler mu ni karkoli dokazano. In mislim, da je treba to načelo zelo močno poudarjati. Mediji se tudi lahko motijo in imajo do tega celo na nek način pravico, kajti svoboda izražanja spet je nekaj, kar vključuje možnost zmote. In seveda ta hladnokrvnost je nekaj, kar je včasih težko doseči. Ampak glejte, če primerjate medijske obravnave, tudi kadar ni afer, – v nekaterih tiskih, recimo, sem spremljal ameriški, britanski, libanonski tisk, na primer, obtoževanja, ki jih človek prebere – je treba hladnokrvnost kar lepo v politiki gojiti kot vrednoto, ki pomaga politikom samim.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: