Neodvisni politični dnevnik

Ikona

Neodvisno političen

Borut Pahor o delovanju političnih botrov

Zadnja sobotna priloga Dela prinaša zanimiv intervju z Borutom Pahorjem, predsednikom socialnih demokratov. Na „levi sredini” poteka prestrukturiranje, ki ga določeni ljudje in krogi želijo voditi v smer, da Borutu Pahorju ali SD-ju preprečijo mandatarstvo v naslednji vladi.

Razlog za to naj bi bil, da Borut Pahor nima političnih botrov: nihče ga ne more izsiljevati po telefonu, da tam sedi po njegovi zaslugi in da mora (botru) vračati usluge. Morda ga lahko Milan Kučan nadere kot cucka, vendar Pahorja to ne bo spravilo v zadrego. No, Kučan je Pahorja celo pohvalil.

Borut Pahor takole opiše način, kako botri politično delujejo iz ozadja:

Tisti, ki želijo vplivati na politiko, pa nimajo neposredne možnosti, si želijo imeti sem in tja v pisarni koga, na kogar lahko vplivajo tudi prek takega opozorila, da tam ne bi sedeli brez njihove pomoči.

Ali je potemtakem Pahorjev položaj v stranki trden?
Borut Pahor je lutka-barbika, ki ji bodo skrajni levičarji „vodenje” odvzeli takoj, ko je za ohranjanje javne podpore ne bodo več potrebovali. Ne marajo ga niti mladi niti stari socialdemokrati, ne marajo ga niti zaresovci niti eldeesovci, skrajneži v Liberalni akademiji ga odkrito sovražijo.

Filed under: Politične organizacije

3 komentarji

  1. […] pred letošnjimi volitvamiRazplet afere Patria bo končanje tranzicije. Kaj pa, če je vse res?Borut Pahor o delovanju političnih botrovKrščanski demokrati […]

  2. ervinator pravi:

    Tone Jerovšek v Večeru 29.11.2008:

    Kaj pa premierjev obisk pri varuhu konkurence Janiju Soršaku?

    Ta obisk me je presenetil. V urejeni demokratični in pravni državi ni treba k nikomur hoditi in mu obljubljati, češ, kar deluj naprej, pri meni imaš zaslombo. To ni normalno. Potemtakem obstajajo sile, interesne skupine, ki hočejo demontirati pravno državo. Komu je pravzaprav Pahor to sporočal? Po mojem želi premier, ki ga imam za človeka nove, mlajše generacije, ki v svojih političnih strukturah hoče prelom s preteklostjo, močno obremenjeno z ideologijo, sporočiti, da ne potrebuje političnih sponzorjev, ki bi mu pripovedovali, kaj je dovoljeno, koga je treba odstaviti ali nastaviti. Verjetno si utrjuje položaj v svojem okolju. Tudi do predsednika republike. Nekateri mu hočejo sovladati. Zelo pomembno je, kako se bo Pahorjeva vlada postavila na začetku. Ali bo vlada, ki vlada, ali pa bodo v Pahorjeve škornje hoteli stopiti še drugi.

  3. […] by ervinator on 21.12.2008 Borut Pahor je že spomladi (2008) zagotavljal, da nima političnih botrov oziroma nikomur kot botru ni dolžen usluge. V spletu/medijih so se takrat pojavljale teorije, da […]

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: